Mahdollista

Informações:

Synopsis

Podcast by Mahdollista

Episodes

  • Kumppani-podcast: Microsoft myynnin tukipilarina

    26/04/2018 Duration: 16min

    Kumppani-podcastin kolmannessa osassa Janne Sipilä kertoo, kuinka Microsoft auttaa kumppaneitaan myynnissä ja markkinoinnissa.

  • Kumppani-podcast: Yhteismyynnillä menestykseen -tositarina

    12/04/2018 Duration: 21min

    Kumppani-podcastin toisessa jaksossa keskustellaan miten koneoppimiseen erikoistunut chatbot-yritys GetJennystä tuli kansainvälinen menestys Microsoftin avulla.

  • Kumppani-podcast: Kumppaniohjelman selviytymisopas

    29/03/2018 Duration: 11min

    Tässä jaksossa Gabrielle Vikman, Tarja Kauhanen ja Juhani Vuorio keskustelevat siitä, miten voit hakea Microsoft-kumppaniohjelmaan ja miten tuemme teidän liiketoiminnan kasvua.

  • Mahdollista podcast: Ohjelmistoliiketoiminta digitalisaation pyörteissä

    31/05/2017 Duration: 14min

    Ohjelmistoliiketoiminnan alalla puhaltaa muutosten tuulet, kun alati digitalisoituva maailma nostaa esiin muun muassa kysymyksen siitä, missä menee tulevaisuudessa raja yksilön, yrityksen ja yhteiskunnan oikeuksien välillä. Digitalisaatio herättää monenlaisia tunteita ja sen tuomat uudistukset muuttavat liiketoiminnan erityispiirteitä nopealla syklillä. Ohjelmistoyrittäjät ry toimii alan kehittäjänä ja edustajana ja pyrkii tiedottamaan tehokkaasti alalla tapahtuvista muutoksista ja trendeistä toimimalla ohjelmisto-osaamisen suunnannäyttäjänä. Tulevan vuoden tärkeimmät teemat ohjelmistoliiketoiminnan alalla liittyvät muun muassa uuteen tietosuoja-asetukseen, verkkotiedustelulakiin sekä business-näkökulmasta hankintalakiin. Miten uudistuva lainsäädäntö vaikuttaa yksilönsuojaan? Mitä on tulevaisuuden innovaatiohankinta? Mitä muuta digitalisaation tuomista toimialauudistuksista tulee ymmärtää? Sarjan yhdeksännessä jaksossa näihin kysymyksiin vastaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha, isäntänä

  • Mahdollista podcast: Miten DevOps muuttaa toimintakulttuuria?

    18/05/2017 Duration: 17min

    DevOps perustuu toimintamallina ajatukseen isommasta kulttuurinmuutoksesta, joka tähtää siihen, että yritykset pystyvät jatkuvasti toteuttamaan relevantteja palveluita loppukäyttäjille lisäämällä vuoropuhelua kehityksen ja tuotannon välillä. Toimintamalli on saanut alkunsa sitä ajatuksesta, että yritysten tuottamien ratkaisujen arvo mitataan loppukäyttäjien kokemuksella. DevOpsiin liittyy ilmiönä paljon roolin- ja prosessienmuutoksia, teknologioita ja sen käyttöönoton ja suosion ajurina toimii etenkin sen huomattava vaikutus yritysten kykyyn innovoida. Yritysten toimintaa voidaan DevOpsin avulla tehostaa ja monitoroida huomattavasti aiempaa tarkemmin. DevOps mahdollistaa ketterän toiminnan, jossa kehittäjät saavat yhä enemmän vapauksia ja vastuuta päätöksenteosta ja palveluiden muutos- ja julkaisunopeus paranee. Mitä DevOps on vuoden päästä? Mitkä yritykset ovat globaaleja DevOps-onnistuja? Sarjan kahdeksannessa jaksossa näihin vastaa DevOps-guru Lauri Kara, isäntänä Drazen Dodik.

  • Mahdollista podcast: Miten SaaS-palveluita markkinoidaan?

    05/05/2017 Duration: 21min

    Digiaika sekä maailmanluokan ohjelmistokehitys vievät ohjelmistoliiketoimintaa suuntaan, jossa SaaS-palvelut saavuttavat yhä suurempaa jalansijaa. Digitalisaatio tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös palvelujen myyntiin ja markkinointiin muun muassa monipuolisten alustojen ja kanavien myötä. ContractZen Oy tarjoaa digitaalisen asiakirjahallinnan uusia ratkaisuja ja pyrkii markkinoinnissaan panostamaan 100-prosenttisesti digitaalisiin kanaviin ja hakemaan kustannustehokkuutta kokeilukulttuurilla ketterästi, kokeillen ja liikennettä luoden. SaaS-palveluiden markkinoinnissa on tärkeää rakentaa asiakkaille johdonmukainen polku ja tarjota ratkaisu olemassaolevaan ongelmaan. Markkinoinnin perusperiaatteina on tärkeä korostaa pitkäjänteisen asiakasarvon luomista sekä suosittelijoiden merkitystä ostopäätöksen teossa. Mitkä somekanavat tuottavat tehokkaimpia tuloksia ohjelmistojen markkinoinnissa? Miten palvelu hinnoitellaan tehokkaimmin? Kannattaako palvelun hintaa pitää näkyvillä sivustolla? Sarjan seitsemännessä jak

  • Mahdollista podcast: Miten pilvi muuttaa softan myyntiä?

    20/04/2017 Duration: 18min

    Pilveen siirtyminen lisää myynnin kanavia ja muuttaa sen mahdollisuuksia. Vaikka perinteinen B2B-myynti on säilyttänyt asemansa yritysten kannattavimpana myyntikanavana, pilvi mahdollistaa myynnin tehostamista hybridimallilla. Pilvipalvelut mahdollistavat myynnin itsepalvelumallin, jossa käyttäjille tarjoutuu mahdollisuus kokeilla tuotetta ennen ostoa. Monikanavaisen myynnin ansiosta yrityksillä on yhä useampia tapoja tavoittaa käyttäjiä. Itsepalvelumallissa on tärkeää käyttöliittymän onnistuminen. Vaikka 99 prosenttia palvelua kokeilevista asiakkaista vaihtaa tai lopettaa tuotteen käytön, voidaan tehokkaalla asiakaspalvelulla nostaa käyttöastetta jopa nelinkertaiseksi. Tätä edesauttamassa on myös muun muassa Upsource-sovellus, jonka avulla voidaan verifioida ja kuratoida sovelluksia käyttäjäystävällisiksi. Miten saadaan kokeilijoista maksavia käyttäjiä ja miten käyttäjävirrat muodostuvat tulevaisuudessa? Miten digiajan myyntiä voidaan sparrata organisaatiossa? Vastausta näihin kysymyksiin pohditaan jakso

  • Mahdollista podcast: Sinut epävarmuuden kanssa

    07/04/2017 Duration: 15min

    Siirryttäessä pois perinteisestä softatoimituksesta pilvipalveluun, ennakoimattomat tapahtumat ovat ympäristössä väistämättömiä. Tärkeintä on, että organisaatiossa on harjoiteltu katastrofien kohtaamista ja etenkin sitä, miten niistä toivutaan. Nopeaa toipumista varten on tärkeää luoda selkeä palautumissuunnitelma ja harjoitella vikatilanteita. Vikatilanteita voi harjoitella muun muassa Chaos Monkey –työkalulla, jonka tarkoituksena on luoda epävarmuutta ympäristöön softan alla olevan infran tasolta tekemällä odottamattomia asioita, joihin organisaatio ei ole valmis. Työkalun avulla voidaan testata epävarmuuden sietokykyä ja varmistaa, että mahdollisimman moni asia on automatisoitu. Epävarmuuden sietäminen liittyy oman organisaation kypsyyteen - järjestelmien automatisointi edesauttaa vikaantumisesta toipumista. Miten palvelimia tulisi käsitellä? Miten ensimmäisestä katastrofista voidaan toipua? Tähän vastaa viidennessä podcastissa.

  • Mahdollista-podcast: Pilveen painettu käyttäjäpolku

    28/02/2017 Duration: 27min

    Miten käyttäjien toimintaa ja pilvipalveluja seurataan ja automatisoidaan? Kuinka ymmärtää, mitä käyttäjät palveluista haluavat? Miten analytiikasta ja monitoroinnista saadaan paras hyöty irti? Muun muassa näitä teemoja käsittelee Mahdollista-podcastin kolmas jakso, jossa Juhani Vuorio jakaa vinkkejä pilveistämiseen ja käyttäjän tuntemiseen – yli 20 vuoden kokemuksella.

  • Mahdollista-podcast: Kokeilukulttuuri pilvipalveluiden parissa

    12/02/2017 Duration: 23min

    Miten iskostaa kokeilukulttuuria ja fail fast -mentaliteettia yrityksen kulttuuriin? Tärkeimmät asiat ovat riskinsietokyvyn kasvattaminen ja epävarmuuteen valmistautuminen. Hyvänä esimerkkinä rohkeista kokeiluista toimii Basware, joka ilmoitti omille sijoittajilleen, ettei tuloskasvua ole pariin vuoteen odotettavissa, sillä investoinnit suunnataan ohjelmistopalveluliiketoimintaan. Miten sitten resurssoida kokeiluja ja laskea ennusteita kustannuksille? Jaksossa keskustellaan ylläpidon kustannusten vaikutuksista palveluiden hinnoitteluun, joka on tärkeää ottaa huomioon arkkitehtuuripäätöksiä tehtäessä. Kaksi muuta huomioitava asiaa ovat tietoturva ja ylläpidon automatisointi.

  • Mahdollista-podcast: Mitä pilveen meneminen tarkoittaa?

    09/02/2017 Duration: 26min

    Softantekijän vastuu muuttuu, kun toiminta siirtyy lisenssien sijaan palvelun myyntiin. Millaisia ratkaisuja valmiiden ympäristöjen päälle voidaan rakentaa? Sinisen Meteoriitin Valo-intranet tarjoaa Office 365 SharePointin päälle valmiita intranet ratkaisuja jotka lyhentävät intranetin toimitusaikoja muutamiin päiviin. Softan räätälöinnistä voidaan näin ollen siirtyä itse ratkaisuihin, jotka oikeasti tuottavat lisäarvoa asiakkaille. Uusiin malleihin siirryttäessä poisoppiminen nousee merkittävään rooliin. Tämä ei rajoitu pelkkään teknisyyteen tai siihen, että kaikki tulisi tehdä itse. Kenen sitten kannattaa aloittaa koko prosessi ja lähteä rakentamaan pilveen? Juhani Vuorion mukaan ne jotka eivät lähde, ovat dinosauruksia. Tämä vaatii organisaation evoluution miettimistä: haluatko olla dinosaurus, johon meteoriitti iskee, vai voisitko muuntautua ja väistyä sukupuutolta? Myös ajoitus ratkaisee – niin tässä kuin ylipäätään pilvipalveluihin siirtymisessä.